'İş güvenliği birinci önceliğimiz'

Düzenleyen:
'İş güvenliği birinci önceliğimiz'

Ekonomi Haberleri

Elektrik Dağıtım firmalarının Trabzon’da 9’uncusu düzenlenen sektör toplantısına ilgili kurum ve kuruluşlardan büyük bir katılım oldu.

Toplantıya Enerji Bakanı’nın yanı sıra; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve birçok bürokrat katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, elektrik dağıtım hizmetlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından en temel mesleklerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Sizden istirhamımız elbetteki büyümeliyiz. Elbetteki gelişen Türkiye'nin bütün şartlarını kucaklamalıyız. Elbetteki adımlarımızı hızlı ve seri atmalıyız, rekabet gücümüzü ortaya koymalıyız. Ama bütün bunları yaparken ifade etmeliyim ki iş sağlığı ve güvenliği konusu bizim birinci tedbir alacağımız öncelikli konumuzdur” dedi.

"Önümüzdeki 5 yıl stres testi niteliğinde"

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, enerji sektöründe son 10 yılda büyük değişimler yaşandığını belirterek, “Önümüzdeki 5 yıllık dönem sektör için stres testi niteliğindedir. Dolar kurundaki artışın da etkisiyle serbest piyasada kilovatsaat elektrik fiyatı 9 sentten 4.5 sent kadar gerilemiştir. Bu rakamlar ile tüm projelerde öngörüler şaşmıştır” dedi. 2016-2020 uygulama döneminin, dağıtım faaliyetinin tamamen özel sektör tarafından yürütüleceği ilk dönem olacağına işaret eden Nihat Özdemir, özelleştirmeler sonrasında elektrik dağıtım faaliyetinin kamu dönemine göre çok daha kaliteli ve uygun maliyetler ile yürütüldüğünü söyledi. Özdemir, “Kayıp kaçak oranlarındaki azalmalara rağmen kamuoyunun bu konudaki düşüncesini değiştirmek mümkün olmamıştır” ifadelerini kullandı.

"Minnet değil hizmet zamanı"

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketici odaklı bir kurum olduklarını belirterek “EPDK olarak asli görevimiz elektrik enerjisini kesintisiz, kaliteli ve ekonomik olarak düzenleme ve denetim yapmak. Biz tüketici odaklı bir kurumuz. Tüketicinin memnuniyeti bizim önceliğimizdir. Tüketicinin memnun olmadığı bir piyasa sağlıklı olamaz. Eskiden bazı yatırımların gerçekleşmesi için ricalar minnetler yapılırdı. Bundan sonra minnet değil hizmet zamanı. Dağıtım şirketlerini kurumsal kapasitelerini yükseltmeleri gerektiğini görüyoruz” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...