İş adamlarının itibarını korumaya tam destek

İş adamlarının itibarını korumaya tam destek

Ekonomi Haberleri

Soruşturma bahanesiyle "iş adamlarının bütün mal varlıklarına el konulmasının önüne geçecek" düzenleme kamuoyunda olumlu karşılandı.

STK'lar ve iş adamları, "Ticari itibar kaybı iflasa kadar sürükler. O sebeple mal varlığına el koyma kararı için SPK, BDDK gibi kurumlardan rapor şartı doğru karar" dedi. Ticari itibarın kaybedilmesinin çoğunlukla iflasla sonuçlandığına dikkat çeken iş dünyası, düzenlemenin yabancı yatırımcıya güven verme açısından da önemli olduğunu vurguladı. Yeni düzenlemeyle şüpheli veya sanıkların bütün malvarlığına değil, sadece suçtan elde edildiği tespit edilen taşınmazlara, hak ve alacaklara el koyma tedbiri getirilecek. Bunun için de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Mali Suçları Araştırma Kurulu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan rapor alınması zorunlu olacak. Böylece bir hâkimin sözüyle piyasaların güvensizliğe sevk edilmesinin önüne geçilecek. Konuyla ilgili Meclis'e sunulan yargı paketine sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu şunları söyledi: "İş adamlarımızın birçoğu yabancı ortaklı, borsa endeksli, kredi bazlı çalıştığı için, itibar hayati önem taşımaktadır. Bir iş adamının mal varlığına el koymak demek, o kişinin ticari faaliyetlerini boğazlamak anlamına geliyor. İş adamları ticari itibarlarını kaybettikleri zaman iflasa kadar gidebilirler. O sebeple el koyma kararı için SPK, MASAK, BDDK gibi kurumlardan rapor alınması çok doğru bir adımdır. Hesap, kitap bilmeyen ve uzmanlık alanı olmadığı için hakimlerin tek başlarına el koyma kararı vermesi yanlış. İş adamı beraat ediyor ve suçsuzluğu ortaya çıkıyor. Fakat konulan tedbir kararı sebebiyle itibarı zarar ediyor. Bunun önüne geçmek gerekiyordu."
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Koca da, "Sermaye güvenli liman ister. Yabancı sermayenin korkmadan yatırıma gelmesi için böyle bir madde şart" diye konuştu.
Gökhan Kaya/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...