Irak yönetimi IKBY'yi yeni bir petrol anlaşması imzalamaya çağırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak yönetimi IKBY'yi yeni bir petrol anlaşması imzalamaya çağırdı

Ekonomi Haberleri  / AA

Irak Petrol Bakanı Abdulmehdi, IKBY yönetimini, eski petrol ve bütçe anlaşmasına geri dönmeye ya da yeni bir anlaşma imzalamaya çağırdı.

Irak yönetiminin, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) eski petrol ve bütçe anlaşmasını yürürlüğe koymaya ya da yeni bir anlaşma imzalamaya çağırdığı bildirildi.

Irak Petrol Bakanı Adil Abdulmehdi, yaptığı yazılı açıklamada, Irak hükümetiyle IKBY arasında 2015'in ikinci yarısında "çökme" noktasına gelen petrol ve bütçe anlaşmasıyla ilgili şu ifadeler yer verdi:

"Petrol fiyatları, 2014 seviyesinde kalsa hatta varil başına 60 dolar olsaydı anlaşma tüm olumsuzluklara rağmen yürürlükte kalırdı ancak fiyatlarda yaşanan düşüş Bağdat'ın maddi kaynaklarının azalmasına neden oldu. IKBY, Bağdat'a gönderdiği petrol miktarını kısmaya başladı ve bunun sonucu olarak da merkezi yönetimden aldığı bütçe payı da azaldı ve 2015 Eylül'de anlaşma tamamen bozuldu."

Abdulmehdi, IKBY yönetimini anlaşmazlıkların üstesinden gelmeye ve eski anlaşmaya geri dönmeye ya da yeni bir anlaşma imzalamaya çağırdı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...