İnternet ve TV ağlarını artık müteahhit kuracak

İnternet ve TV ağlarını artık müteahhit kuracak

Ekonomi Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bina içi elektronik haberleşme tesisatına yönelik teknik şartnameyi yeniledi.

Televizyon, internet hizmeti veren işletmeler, bina içindeki haberleşme sisteminin yetersizliği sebebiyle verimli hizmet sunamıyor, çeşitli problemler yaşanıyordu. BTK'nın yenilediği şartnameye göre; telefon, internet, uydu anten ve kablolu TV sistemi için gerekli tesisat, binanın inşa aşamasında yapılacak. Bina girişindeki veya çatıdaki kablolu TV, internet ve telefon ağları, daire içi prizlere kadar kurulacak. Böylece her daire için ayrı çanak kurmanın önüne geçilecek. Binalarda, her türlü kablolu haberleşme tesisatı için asansör boşluğu gibi dikey bir şaft şartı da getiriliyor. Böylelikle işletmeler, istedikleri kabloyu bu şaftın içerisinden binaya zarar vermeden geçirebilecek.
Cenk Esen / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...