İnternet kafeye 100 metre sınırı

İnternet kafeye 100 metre sınırı

EKONOMİ Haberleri

İnternet salonu işletmeciliğiyle ilgili önemli değişikliklere gidildi. Konuyla ilgili Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre internet kafeler; özel öğretim kursları ve yükseköğretim hariç, öğrenci yurtları, okullar ve anaokullarından en az yüz metre uzaklıkta bulunacak.

Bu iş yerleri için ruhsat başvurusu yapacak kişilerde, MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak veya en az iki dönem bilgisayarla ilgili ders aldığını belgelemek şartı aranacak. İnternet salonlarında, ana faaliyet dışında başka bir faaliyette bulunulması yasak olacak. İnternet salonları zemin altı katlarda faaliyet gösteremeyecek. Pencereler, dışarıdan içerisinin görünmesini sürekli olarak engellemeyen perde, jaluzi gibi malzemeler ile kapatılacak. Mevzuatça yasaklanan içeriklere sahip görseller, optik oyunlar, hologramlar (lazer fotoğraflar), sloganlar ve yazılar bulunamayacak. İnternet salonlarında, kullanıcılar arası paravan, kabin veya ayırıcı gibi unsurlar bulundurulamayacak ve özel oda türü uygulamalar yapılamayacak. İnternet salonlarının, 3 ay içerisinde bu düzenlemeyi yapması gerekecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...