İngiltere ekonomisi çatırdıyor

- Güncelleme:
İngiltere ekonomisi çatırdıyor

Ekonomi Haberleri

Bir yılda üç başbakan gören İngiltere’de ekonomi dikiş tutmuyor. 11 milyon kişi fatura ödeyemiyor. Üç milyon kişi gıda yardımı alıyor.

Dünya genelinde yaşanan enflasyon ile Avrupa ülkelerinde alım gücü düşüyor, hayat pahalılığı artıyor. İngiltere’de fatura ödemesini yapamayanların sayısı 10 milyonu aşarken gıda yardımı alanların sayısı da hızla artıyor. İngiliz denetim kurumu ‘Finansal Yönetim Otoritesi’nin (FCA)  yaptığı araştırmasına göre, ülkede faturalarını ödemekte zorlanan kişi sayısının bu yılın ocak ayında 10,9 milyona ulaştığı belirtildi. Ülkede faturaların ödeme güçlüğü çeken kişi sayısı geçen yılın mayıs ayında 7,8 milyon seviyesindeydi.

Kredi ve fatura ödemelerini altı ayda en az üç defa zamanında yapamayan kişi sayısı da geçen yılın mayıs ayına kıyasla 1,4 milyon artarak 5,6 milyona yükseldi. Yaklaşık 6,2 milyon kişi de artan hayat pahalılığı sebebiyle sigorta poliçelerini iptal ettirdi.

HSBC’nin yaptığı bir başka araştırmaya göre  nüfusun yaklaşık yüzde 78’i giderlerini kısıyor. Tasarruf için indirimli marketler tercih ediliyor. Ayrıca ülkede son bir yılda 760 bini ilk defa olmak üzere 3 milyon kişiye de gıda kolisi yardımı yapıldı. İngiltere’de bir yandan hayat pahalılığı ile savaşırken diğer yandan işten çıkarma furyası yaşanıyor.

Telekomünikasyon şirketi BT, 2030 yılına kadar 40 ila 55 bin arasında çalışanını işten çıkarmayı planladığını bildirdi. Vodafone da bu hafta üç yıl içinde 11 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...