İngiliz sigorta devi Türkiye’de büyüyecek

İngiliz sigorta  devi Türkiye’de büyüyecek

EKONOMİ Haberleri

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan güveni devam ediyor. Dünya çapında 80 ülkede faaliyet gösteren İngiltere merkezli Hyperion Grubu’nun sigorta ve reasürans brokerliği şirketi Howden, Türkiye pazarındaki potansiyeli görerek büyük bir satın almaya imza attı.

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL

Howden Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge CEO’su Atınç Yılmaz; “Türkiye’de faaliyet gösteren yerli sermayeli ACP Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nin çoğunluk hisselerini (yüzde 82,5) aldık. Yüksek büyüme potansiyeli olan dinamik ekonomilere yatırım yapmaya önem veriyoruz. Yükselen pazarlar içinde de seçiciyiz. Türkiye, bölgesinde 40 milyar TL’lik prim üretimi ile en büyük sigorta pazarı konumunda. Bu açıdan yatırım listemizin ilk sırasında ve bizim için de son derece stratejik bir öneme sahip. Howden Türkiye, bu satın alma ile prim üretimini 50 milyon TL’den 300 milyon TL’ye çıkardı” dedi. ACP İcra Kurulu Başkanı Cem Pekkutlucan ise şunları söyledi: 1000’i aşkın kurumsal ve 150 binden fazla bireysel müşteriye hizmet veriyoruz. Özellikle inşaat, enerji, finansal ve özel riskler konularına odaklanacağız.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...