'İngiliz kabine üyelerinin yarısı Beko kullanıyor'

'İngiliz kabine üyelerinin yarısı Beko kullanıyor'
Ekonomi Haberleri

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Beko'nun son beş yılda Avrupa'daki pazar payını ikiye katladığını belirtti.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Beko'nun son beş yılda Avrupa'daki pazar payını ikiye katladığını belirterek, "Siemens'i geride bırakıp Avrupa'nın ikinci büyük beyaz eşya markası olduk. Görüştüğüm İngiliz bakanların yarısı Beko kullandıklarını söyledi" dedi. nbsp;Türkiye Basket Ligi ve Basketbol Milli Takımının sponsoru olan, ayrıca Slovenya'da yapılan 38'incisi gerçekleştirilen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın Presting Sponsorluğu ile Almanya, Rusya, Litvanya ve İtalya basketbol takımlarına sponsorluğunu üstlenen Beko, Avrupa pazarında ciddi çalışmalar yürütüyor. Bunun için cirolarının yüzde 1.5'ini Ar-Ge'ye harcadıklarını bildiren Çakıroğlu, Ar-Ge merkezlerinde bine yakın mühendisin çalıştığını dile getirdi. "En uygun ürünü üretmek yetmiyor" diyen Çakıroğlu maliyetleri aşağı çeken çalışmaların yapılması gerektiği söyledi. Arçelik'in global markası olan Beko'nun Avrupa pazarından sonra Rusya başta olmak üzere Balkanlarda da büyüdüğünü ifade eden Çakıroğlu, "Orta Doğu ve Güney Batı Asya'da her geçen gün büyüyor. Güney Afrika'da satın aldığı fabrika ile Güney Afrika ve Sahra Altı ülkelerinde önemli bir pazar payı yakaladı. Çin'deki fabrikasında çamaşır makinesi üretiyor" diyen Çakıroğlu şunları kaydetti: "Beko son beş yılda Avrupa'daki pazar payını ikiye katladı. Siemens'i geride bırakıp Avrupa'nın ikinci büyük beyaz eşya markası olduk. Görüştüğüm İngiliz bakanların yarısı Beko kullandıklarını söyledi. Şimdi sırada Bosch var. Beko Bosch ile pazar liderliğinde yarışıyor" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...