'Influencer'lar 'kripto' ile vergi kaçırıyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Influencer'lar 'kripto' ile vergi kaçırıyor!

Ekonomi Haberleri

Sosyal medya ünlüleri 1,9 milyon liraya kadar olan kazançları için vergi ödemiyor. Infuencer'ların 'kripto' ile vergi kaçırdığı belirtiliyor.

Türkiye’de sayıları 170 bini bulduğu tahmin edilen influencer’lar, 1 milyon 900 bin liraya kadar olan kazançları için gelir vergisi ödemiyor. Uzmanlar, çoğu fenomenin kripto paralar aracılığıyla ödemeleri aldığını ve şahsi hesaplarına aktardığını ifade ediyor. 

Reklamcılar Derneğinin Türkiye Medya Yatırımları raporuna göre; bu yılın ilk 6 ayında influencer pazarlaması için şirketlerin yaptığı reklam yatırımları 1 milyar 709 milyon TL’ye ulaştı. Rakamlar geçen yılın aynı dönemine göre 2,4 kat artışa işaret ediyor.

Rapora göre; geçen yıl markaların yüzde 35’i, influencer pazarlaması için 2 milyon TL’den daha fazla bütçe ayırırken, yüzde 18’inin pazarlama bütçesi de 5 milyon TL’nin üzerinde oldu.

30-40 BİN KİŞİNİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

DW Türkçe’nin haberine göre; kripto paralarla ödeme alındığında ya da transferwise, payoneer, stripe gibi uygulamalarla para bireysel hesaba çekildiğinde istisnadan faydalanılamıyor. Söz konusu istisnada gelirlerin 1 Ocak 2022 tarihinden sonra elde edilmesi gerekiyor.

Bazı sosyal medya yayıncıları hakkında daha önceki yıllara ilişkin vergi incelemeleri olurken, bu kapsamda belirlenen 30-40 bin kişinin incelemesinin de sürdüğü belirtiliyor. Buradan cezalar gelebileceğini dile getiren uzmanlar, yeni yasayla birlikte sistemin kolaylaştırıldığı ve iyi işlediği görüşünü paylaşıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...