İndirimli trafik sigortası için yeni yöntem

Düzenleyen:
İndirimli trafik sigortası için yeni yöntem

Ekonomi Haberleri

En ucuz sigorta teklifleri, sbm.org.tr’de yayınlanacak. Vatandaş buna göre sigorta yaptıracak. Fiyatlar inmezse de Hazine müdahale edecek...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yapılan kanuni düzenlemelere rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu edilen seviyelere inmediğini söyledi. Vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması için yeni bir model daha geliştirdiklerini söyleyen Şimşek, “Zorunlu trafik sigorta primleri, sigorta piyasasında serbestçe belirleniyor. Bu sigortanın zorunlu olması, primlerin makul tutarlarda belirlenmesini zorunlu kılıyor. Ancak, yaptığımız kanuni düzenlemelerin ardından primler düşmeye başladı ama arzu edilen, makul prim seviyelerine düşülmedi. Bu durum, sistemin sürdürülebilirliğini olumsuz etkiliyor” dedi.

BİRKAÇ TEKLİF ALIN
Vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla bir model geliştirdiklerini anlatan Şimşek, “Sigorta şirketlerine ait fiyatlar tek yerde görülebilecek. Böylece vatandaş en düşük fiyatı bulacak. Kimlik numarası ve plaka girerek, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) en uygun teklifi görmesi mümkün olacak. Daha düşük fiyat teklifinde bulunanlar kazançlı çıkacak. Böylelikle sektör de fiyatlarına çeki düzen verecek. Araç sahipleri tek fiyatla yetinmesin, birkaç teklif sonunda karar versin” dedi. 

BU SON ÇAĞRI
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, fiyatların düşmemesi hâlinde, Hazine’nin fiyatlara müdahale edeceğini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...