IMF'ye para verebiliyorsak KOBİ'leri de kurtaralım

IMF'ye para verebiliyorsak KOBİ'leri de kurtaralım

Ekonomi Haberleri

"KOBİ'ler zor durumda, borcu borçla kapatıyor. Senetlerini ödeyemiyor" diyen KOBİDER Başkanı, "IMF'ye yardım edebiliyorsak, KOBİ'leri unutmayalım" dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lerin zor durumda olduğunu söyledi. Türkiye'de KOBİ tanımına geren 3.5 milyon işletme olduğunu belirten Özgenç, "İstihdamın yüzde 90'ını KOBİ'ler sağlıyor. Ancak KOBİ'lerin kredilerden aldığı pay oranı geçmiş yıllara göre artsa da hak ettiği seviyeye gelmedi" dedi. Ekonomilerin varlığının sadece büyük şirket demek olmadığını, ülke ekonomisinin omurgası olan KOBİ'lerin teşvik ve desteklerden yararlanmasının sağlanması gerektiğini dile getiren Özgenç, "IMF'ye 5 milyar dolar verebiliyorken, KOBİ'lere vaatle kalınmamalı. IMF'ye 23.5 milyar dolar borç varken de KOBİ'lere 'Cansuyu' kredileri veriliyordu, bugün verilmemesini anlayamıyoruz. Esnaf ve KOBİ'ler zor durumda. Sokağın nabzını tutmak için esnaf ve KOBİ'lerin ödenmeyen çek ve senetlerine bakmak yeter. Esnaf, kefalet kooperatifinden çektiği krediyle banka borcunu kapatıyor. Dükkân kirasını, elektrik ve telefonunu borçla ödüyor. Yani borcu borçla kapatıyor. Esnafın içinde bulunduğu bu zorluklara çare bulunmalı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...