IMF: 2023, 2022'den daha zor geçecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
IMF: 2023, 2022'den daha zor geçecek

Ekonomi Haberleri

IMF Başkanı Kristalina Georgieva'dan dünyayı tedirgin edecek bir açıklama geldi. Georgieva, dünya ekonomisinin büyük kısmı için 2023'ün, geride bıraktığımız yıldan daha zor geçeceğini söyledi. IMF Başkanı, özellikle büyümekte olan ülkeler için durumun "vahim" olduğunu belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de yayın yapan CBS televizyonuna verdiği röportajda, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

IMF'nin 2023'te resesyon beklentilerine ilişkin bir soru üzerine Georgieva "Dünya ekonomisinin büyük kısmı için bu, geride bıraktığımız yıldan daha zorlu bir yıl olacak" cevabını verdi. Georgieva, buna sebep olarak ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Çin gibi 3 büyük ekonomideki yavaşlamayı gösterdi.

"FED, ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN FAİZİ YÜKSEK TUTMAK ZORUNDA"

ABD'nin en dayanıklısı olduğuna işaret eden Georgieva, ülkede iş gücü piyasasının oldukça güçlü kaldığını aktardı. ABD ekonomisinin resesyondan kurtulabileceğini ancak bunun ABD Merkez Bankasını (Fed) enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutmak zorunda bırakabileceğini anlattı.

"ÇİN VE AVRUPA İÇİN ZOR BİR YIL OLACAK"

Kristalina Georgieva, AB'nin ise Ukrayna'daki savaştan çok ciddi şekilde etkilendiğini belirterek "Bu yıl AB ülkelerinin yarısı resesyona girecek" ifadelerini kullandı. 2023'ün Çin ekonomisi için de zor olacağını kaydeden Georgieva "Çin bu yıl daha da yavaşlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

"GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER İÇİN DURUM VAHİM"

Georgieva, gelişmekte olan ekonomilere bakıldığında ise yüksek faiz oranları ve doların değer kazanması sebebiyle tablonun daha da "vahim" olduğunu aktardı.

"DÜNYANIN ÜÇTE BİRİ RESESYONA GİRECEK"

Kısa vadede Çin'de artan Covid-19 vakalarının dünya ekonomisi için kötü haber olduğunu söyleyen IMF Başkanı Georgieva "Dünya ekonomisinin üçte birinin resesyona girmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

RESESYON NEDİR?

Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumu. Ekonomide durgunluk olarak da adlandırılır.

RESESYON OLURSA NE OLUR?

Resesyon döneminde toplam üretim miktarında gerileme olur. Bununla birlikte, işsizlik artar ve milli gelir düşer. Resesyon sonucunda ülkelerin ekonomik şartlarında negatif değişimler yaşanır.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...