İmalattaki artış büyümenin göstergesi

İmalattaki artış büyümenin göstergesi

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD Genel Başkanı, sanayi üretiminin 2013 yılı ikinci çeyreğinde, gerek 2013 yılı ilk çeyreğine gerekse 2012 yılı ikinci çeyreğine göre artış gösterdiğine dikkat çekti.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, sanayi üretiminin 2013 yılı ikinci çeyreğinde, gerek 2013 yılı ilk çeyreğine gerekse 2012 yılı ikinci çeyreğine göre artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Bu aynı zamanda büyümenin üçüncü çeyrekte de devam edeceğinin işareti sayılabilir. Özellikle sermaye ve ara malı imalatında gözlenen artışlar, önümüzdeki dönemde de büyümeye sanayi sektörünün pozitif desteğinin süreceği anlamını çıkarabiliriz" dedi. Son dönemde döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara da değinen Olpak, "Döviz kuru son dönemde yukarı doğru fiyatlandı. Önümüzdeki dönemde döviz kurunda daha da aşağı yönlü hareketler görebiliriz. FED tahvil alımlarında bir kısıtlamaya gitmezse yıl sonunda dolarda 2 TL'nin altını görmek sürpriz olmaz" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...