İlk sosyokent 67 şirketle geliyor

İlk sosyokent 67 şirketle geliyor

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ankara’nın Altındağ ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan alan, Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edildi.

Kısa adı “sosyokent” olan teknoloji geliştirme bölgesindeki çalışmaları, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi yürütecek. Rektör Prof. Dr. Mehmet Barca “Sosyokent için 2020’de, 67 şirketimizle çalışmalarımıza başlamak niyetindeyiz. Teknoloji geliştirme bölgesi olarak yaptığımız sosyokent modellemesi dünyada bir ilktir. Kâr amacı güden, şirketleşmeyi düşünen, piyasada ticarete konu olacak yenilikçi ürünler, hizmetler üretmeyi amaçlayan bir oluşum. Eğitimden sağlığa, enerji verimliliğinden yaşlı hizmetlerine kadar sosyal yeniliğin girmeyeceği bir alan düşünülemez. Amacımız, bunların ticari ürünlere dönüştürülebilecek kısımlarını özenle seçip kuluçkaya almak ve birer ürüne dönüştürmek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...