İlk 9 ayda 151 milyar dakika konuştuk

İlk 9 ayda 151 milyar dakika konuştuk

Ekonomi Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre yılın ilk 9 ayında aboneler tam 151.4 milyar dakika telefon görüşmesi yaptı.

Cep telefonlarımızı her gün daha fazla kullanıyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre yılın ilk 9 ayında aboneler tam 151.4 milyar dakika telefon görüşmesi yaptı. Aynı süre içinde 135.5 milyar adet kısa mesaj (SMS) atan aboneler, 159.9 milyon adet multimedya mesaj (MMS) gönderdi. Bu yılın dokuz ayında toplam trafik içinde mobil trafik miktarının payı yüzde 91.6 olarak gerçekleşti. Daha fazla genç ve öğrencilerin kullandığı SMS'te de artış gerçekleşti. Geçen yılın üç çeyreklik döneminde yaklaşık 128.3 milyar adet olan SMS sayısı, bu yılın 9 ayında yüzde 5.6 artarak 135.5 milyara yükseldi. Bir önceki yıl, işletmecilerin başlattığı kampanyalar ile hızlı bir yükseliş yaşayan MMS sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 39 düşerek 159.9 milyona geriledi. Bu sürede mobilden mobile trafik miktarı, bir önceki yılın 9 ayına bakıldığında yüzde 9.8 artarken, sabitten sabite arama miktarının yüzde 35.3 azaldığı görüldü.
KULAKTAN DÜŞMÜYORDünyada iletişim sektörünün en hızlı büyüdüğü ülkelerden biri olan Türkiye'de 'cepten' konuşma her geçen gün artarken, sabitten sabite aramalar azalıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...