‘İlaç Takip Sistemi’ Körfez’e açılıyor

Düzenleyen:
‘İlaç Takip Sistemi’ Körfez’e açılıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de sağlık sisteminde yaşanan ve büyük boyutlara varan suistimali önlemek maksadıyla başlatılan ve ‘dünyada ilk’ olan İlaç Takip Sistemi, Suudi Arabistan’da da kullanılacak.

21 Ağustos 2017’de sözleşmesi imzalanarak çalışmalarına başlanan SAUDI DTTS (Suudi İlaç Takip Sistemi) bir sene boyunca geliştirilecek. Projenin devreye girmesiyle Suudi Arabistan ilaç piyasasının yüzde 100’ü sistem tarafından takip edilecek. Türkiye’ye gelerek sistem hakkında bilgi alan Suudi yetkililer, uygulama konusunda bilgileri aldı. Öte yandan aralarında Güney Kore, Kazakistan, Kırgızistan’ın da bulunduğu 20’den fazla ülke de İTS’yi yerinde incelemek için TİTCK’yi ziyaret etti. İlaç Takip Sistemi halk sağlığını korumak amacıyla ülke sınırları içerisine giren her ilacı üretim/ithalat işleminden hastaya ulaşana kadar her aşamasında takip edebiliyor. Bu sayede sahte, kaçak ya da son kullanma tarihi geçmiş ilaçların hastaya ulaşımı engelleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...