İkinci elle hem bilgi hem virüs alıyoruz

Düzenleyen:
İkinci elle hem bilgi hem virüs alıyoruz

EKONOMİ Haberleri

Çoğu tüketici paradan tasarruf etmek için ikinci el cihazlara yönelirken yapılan son araştırmalar cihazlardaki verilerin büyük çoğunluğunun satılmadan önce silinmediğini ve önceki sahiplerin bilgilerini üçüncü tarafların erişimine açık hâle getirdiğini ortaya koydu.

Kaspersky araştırmacıları, iki ay içinde bellek kartları ve sabit sürücüler gibi 185'in üzerinde depolama ortamı cihazını analiz etti ve yüzde 90'ında eski sahibine ait veriler buldu. Veri içeren cihazların yüzde 16'sı bilgilere doğrudan erişim sağlarken, yüzde 74'ünde depolama ortamındaki adreslenmemiş alandan silinmiş dosyaları kurtarmak mümkün oldu. Analiz edilen ikinci el cihazların yüzde 17'si virüs uyarısı veriyor. Bu da ikinci el cihaz satın alan kullanıcıların sadece eski sahiplerinin verilerini değil, virüslerini de devralabileceği anlamına geliyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...