İkinci el konutta İstanbul kira artışında Kocaeli önde

İkinci el konutta İstanbul kira artışında Kocaeli önde

Ekonomi Haberleri

İstanbul, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1.79 değer artışıyla, Ağustos 2013'te ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu.

İstanbul, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1.79 değer artışıyla, Ağustos 2013'te ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları, İzmir'de yüzde 1.48, Kocaeli'nde yüzde 1.32, Adana'da yüzde 1.12, Ankara'da yüzde 1., Antalya'da yüzde 0.68 ve Bursa'da yüzde 0.49 oranında arttı. Ağustos ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il, yüzde 2.27 artışla Kocaeli olurken, aynı dönemde konut kira değerleri, Antalya'da yüzde 1.39, İstanbul'da yüzde 1.35, İzmir'de yüzde 1.24, Ankara'da yüzde 0.58, Adana'da yüzde 0.25 ve Bursa'da yüzde 0.2 oranında değer kazandı. Garanti'nin desteğiyle hazırlanan Reidin.com-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Ağustos 2013 raporuna göre ise yeni konut fiyatları geçen ay, bir önceki aya göre yüzde 2.66 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.47 oranında yükseldi. Türkiye ekonomisinin 2. çeyrekte yüzde 4.4 büyümeyi yakaladığını hatırtalan GYODER Başkanı Aziz Torun, "İnşaat sektöründeki büyüme hızlarına baktığımızda yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.9, ikinci çeyreğinde ise yüzde 7.6 büyümenin varlığını görüyoruz" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...