İki bölgeyi birbirine bağlıyor, ulaşımı 30 dakika kısaltıyor! Eğribel Tüneli kar düştüğünde tek tüpten hizmet verecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

İki bölgeyi birbirine bağlıyor, ulaşımı 30 dakika kısaltıyor. Giresun ile Sivas arasında yer alan ve yapımına 2015 yılında başlanan çift tüplü Eğribel Tüneli, bu kış da geçen sene olduğu gibi kar düştüğünde bir tüpünü çift yönlü olarak ulaşıma açacak. Bölge halkı ise tünelin bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açılmasını bekliyor. 

'Mevsim değiştiren tünel' olarak da bilinen Türkiye'nin en uzun 3'üncü tüneli 'Eğribel Tüneli', Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'ni birbirine bağlayan en önemli güzergahlar arasında yer alıyor. 5 bin 900 metre uzunluğunda olan çift tüplü tünelin bir tüpü, kar düştüğünde vatandaşların hizmetine açılacak.

SEYAHAT SÜRESİ 30 DAKİKA KISALACAK

Yapımına 2015 yılında başlanan ve Giresun'u Sivas'a bağlayan 2 bin 200 metre rakımlı Eğribel Tüneli, Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli olma özelliğine sahip. Eğribel Tüneli'nin ulaşıma açılmasıyla birlikte mevcut mesafe 6,5 kilometre kısalırken seyahat süresi de yaklaşık 30 dakika kısalacak.

Her kış mevsiminde 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde dolmuşçular başta olmak üzere birçok sürücünün mağdur kaldığını ifade eden dolmuşçu Ekrem Çalşimşek, "Neredeyse 15 yıldır Giresun-Şebinkarahisar dolmuş şoförlüğü yapıyorum. Daha önceki yıllarda yolcularımla beraber Eğribel Geçidi’nde mahsur kalarak Karayolları şantiyesinde beklediğimiz oldu. Ancak geçen yıl tünelin tek tüpünün hizmete geçmesiyle bir mağduriyet yaşamadık" dedi.

İki bölgeyi birbirine bağlıyor, ulaşımı 30 dakika kısaltıyor! Eğribel Tüneli kar düştüğünde tek tüpten hizmet verecek

"BU TÜNEL MAĞDURİYETLERİ BİTİRİYOR"

"Kış mevsimi bitince baharda yine tüneli kapatmışlar çalışmalara başlamışlardı" diten Çalşimşek, "Bu yıl da yine tek tüpünün kar yağdığında çift şerit olarak hizmete açılacağı belirtildi. Buna da çok sevindik. Bu tünel hem mağduriyetleri bitiriyor hem de yolumuzu yaklaşık yarım saat kısaltıyor” ifadelerini kullandı.

"GEÇ OLDU AMA GÜÇ OLMADI DİYORUZ"

Eğribel Tüneli’nin geç olmuş ama güç olmamış bir hizmet olduğunu ifade eden Şebinkarahisar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Şavlı ise “Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleriyle Sivas ve hatta Erzincan başta olmak üzere İç Anadolu’ya bağlayan en kısa yol bu güzergahtır. Bu nedenle ilk önce yapılması gereken bir tüneldi, ama en son yapılan tünel oldu. Ancak bu bile bizim için mutluluk verici bir hizmet oldu. Dolayısıyla hizmet çok güzel bir hizmet ama gecikmiş bir hizmet. Geç oldu ama güç olmadı diyoruz" dedi.

İki bölgeyi birbirine bağlıyor, ulaşımı 30 dakika kısaltıyor! Eğribel Tüneli kar düştüğünde tek tüpten hizmet verecek

"TEMENNİMİZ BİR AN ÖNCE TAMAMEN BİTİRİLEREK HİZMETE AÇILMASIDIR"

Özellikle kış aylarında büyük mağduriyetler yaşandığını ifade eden Şavlı, "Haftalarca ilçemizden Giresun’a acil işi olanlar dahi gidemiyordu. Şimdi şükürler olsun ki tek tüpü de olsa kış aylarında hizmete açılıyor. Temennimiz bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açılmasıdır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...