İhyader'den Afrika'ya kurban seferberliği

Düzenleyen:
İhyader'den Afrika'ya kurban seferberliği

Ekonomi Haberleri

15 senedir hizmetlerine aralıksız devam eden İhyader, hayırseverlerin yardımlarını bu bayramda da kara kıtaya ulaştıracak

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL

Kardeşlik sınır tanımaz şiarıyla maddi manevi destek ve katkılarıyla 4 kıta ve 44 ülkede faaliyet gösteren İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhyader) bu Kurban Bayramında da kimsesizlerin kimsesi olmak için harekete geçti. Kurban bayramında Afrika, Kudüs, Suriye ve Gazze’de kurban bağışlarını sahiplerine ulaştırmayı hedefleyen İhyader bilhassa yoksulluğun esir aldığı Afrika’da yoğun faaliyet gösteriyor. İhyader genel başkan Vekili ve Afrika koordinatörü Tahir Karataş, ‘’Afrikalılar zengin kaynaklarına rağmen beyazlar tarafından yüzyıllardır sömürülüyor. Bu bölgeye karşılıksız olarak sağlık, yardım ve eğitim çalışmaları için 15 senedir gitmekteyiz. İlk zamanlarda bir beyazın müslüman olabileceğine ve karşılıksız yardım yapacağına inandıramadık. Zamanla görerek, yaşayarak dostluklarını kazandık. Geçmişte olduğu gibi bu kurban bayramında da yardımlarımızı ulaştırmak için çalışıyoruz. Türkiye’de kurban maliyetini fazla bulan ve bütçe ayıramayan vatandaşlarımız  Afrika’da bizim aracılığımızla 300 liraya rahatlıkla kurban kestirebilir. Bağış yapan vatandaşlarımızın verdiği cep telefonlarına kurban kesiminin videosunu gönderiyoruz. Bu şekilde vacip kurbanlarının kesildiğini ismen gören bağışçılarımızın gönülleri ferah olduğu gibi bizimde İhyader olarak vicdanımız rahat ediyor. Kurban bağışlamak yardım göndermek isteyenler ihyader.org adresimizden bizimle irtibat kurabilirler’’ dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...