İhalelere ince ayar

- Güncelleme:
İhalelere ince ayar

Ekonomi Haberleri

Rekabet Kurumu, şehir şehir dolaşarak yöneticilerden danışıklı ihalelerin engellenmesini isteyecek. Böylece milyarlarca liralık ihaleler takip edilecek



HAKSIZLIĞA GEÇİT YOK
Kamu ihalelerinde kimin kazanacağının önceden belli olduğu yönündeki iddiaları dikkate alan Rekabet Kurumu, bu tür haksızlıkların önüne geçmeyi hedefliyor.




Danışıklı ihale söylentilerini dikkate alan Rekabet Kurumu, her yıl milyarlarca lirayı bulan kamu ihalelerini mercek altına alınacak. Rekabet Kurumu, danışıklı ihaleleri önlemek üzere Anadolu'yu tam saha markaja alırken, ziyaret edilen her şehirde idareciler dikkat etmeleri gereken noktalarda uyarılacak. Kayseri'de yapılan ilk toplantıda, idarecilerden herhangi bir tespit yapılması halinde Kurul'a ihbarda bulunmaları istendi. Rekabet Kurumu'nun ihalelerle ilgi dikkat çektiği konular arasında ihaleye katılan firma sayısının az olması ve ihaleye katılan firmanın pazarın önemli bir bölümünü kontrol ettiği gibi başlıklar yer alıyor. Kamu idarecilerine yapılan bilgilendirme toplantılarında danışıklı hareketlerin önlenmesi için şu konulara dikkat çekildi: "Talep edilen mal yada hizmeti sunamayacak nitelikteki firmaların ihaleye katılması, bir teşebbüsün yan teklif veya benzeri yöntemlerle birden fazla teklifte bulunması, teklif sahibinin rakiplerinin fiyatlarını öncesinden öğrenmesi, iki ya da daha fazla teklifin aynı el yazısı ile yazılması, tekliflerin aynı e-posta veya faks numarasından gönderilmesi ve hep aynı teşebbüsün ihaleyi kazanması." Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'nın da katıldığı Kayseri'deki toplantıda bütün il müdürlerine "Kamu İhalelerinde Danışıklı Hareketler" başlıklı bilgi notu dağıtıldı. Toplantıların önümüzdeki günlerde Gaziantep ve Kahramanmaraş başta olmak üzere farklı şehirlerde yapılması planlanıyor. Şehirlerde görev yapan yöneticilerden kamu ihalelerini rekabetçi bir ortamda yürütmeleri isteniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...