İBB' öğrenci yurtlarına yüzde 36,84 zam! Bu ay itibarı ile geçerli olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İBB' öğrenci yurtlarına yüzde 36,84 zam! Bu ay itibarı ile geçerli olacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınan kararla birlikte, yükseköğrenim öğrenci yurtlarındaki aylık 950 lira olan ücret, yüzde 36,84 artışla 1300 lira olurken kent tuvaletleri ve İBB'nin Yuvamız İstanbul kreş fiyatlarına da zam yapıldı.

İ İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde alınan kararla birlikte yurt, kent tuvaleti ve kreşlere zam yapıldı. İBB Meclisi'nin Eylül Ayı Toplantısı'nın üçüncü oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

YURT ÜCRETLERİ VE KREŞ FİYATLARI ARTTI

Mecliste, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğünün 2023 yılı revize ücret tarifesi görüşüldü. Teklifte, İBB'nin Yuvamız İstanbul kreşinin aylık 940 lira olan ücretinin yüzde 27,65 artışla 1200 lira olması, yükseköğrenim öğrenci yurtlarındaki aylık 950 lira olan ücretin, yüzde 36,84 artışla 1300 liraya yükseltilmesi istendi.

KENT TUVALETLERİNE DE ZAM GELDİ

Revize teklifte, ayrıca kentteki tuvalet kullanım ücretinin 1 liradan 2 liraya çıkarılması talep edildi. Bu şekliyle oylanan madde, oy birliğiyle kabul edildi. Zamlar, bu ay itibarıyla geçerli olacak.

SUYA DA ZAM GELDİ

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Eylül ayı toplantısının üçüncü oturumunda İSKİ’nin su fiyatlarına yüzde 25’lik zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...