Ramazan ayının yıldızı hurma fiyatları 40 ila 200 TL arasında değişiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Ramazan ayının yıldızı, vitamin deposu hurma tezgahlardaki yerini aldı. İftar sofralarının baş köşesinde yer alan hurmanın kilogram fiyatı 40 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Fiyatları geçen yıla göre yüzde 20 artmış durumda.

Ramazan ayının gelmesiyle hurmaya ilgi artmaya başladı. İftar sofralarının gözdesi hurma, tezgahlardaki yerini aldı. Geçtiğimiz yıla göre fiyatları yüzde 20 oranında artan hurma, 12 ay boyunca da satılıyor.

KİLOSU 200 TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Hurmanın kilogramı cinsine göre 40 lira ile 200 lira arasında değişiyor. Doyuruculuğu ve besleyiciliğinin yanında Ramazan ayına özgü olması nedeniyle ayrı bir önemi olan hurmaya vatandaşlar ilgi gösteriyor. 

Ramazan ayının yıldızı hurma fiyatları 40 ila 200 TL arasında değişiyor

Kilogram fiyatı 40 TL'den başlıyor

Ramazan ayında hurmaya olan talebin arttığını söyleyen esnaf Mehmet Gözütok, “Hurma her derde devadır. Hurma, şeker hastalığına da iyi gelir, her derde deva olan bir üründür. Mübarek ayın hurmasını 12 ay boyunca satıyoruz. Geleneklerimizden dolayı babalarımızdan ve dedelerimizden gördüklerimizi biz de devam ettiriyoruz. Ramazan'da sofralarda iftarı açmadan önce sofralarımızda bulunuyor” dedi.

Hurmanın şifa kaynağı olduğunu belirten Bedriye Şahin isimli vatandaş ise, “Kahve içerken yanında bir tane hurma yerim. Şu anda da Ramazan ayı geldi, hurma sofralarımızda bulunuyor. Hurma her şeye iyi geliyor. Çikolata ve şeker yerine hurma yiyoruz” şeklinde konuştu.

HURMANIN FAYDALARI

-Antioksidan açıısndan zengin

-Kolestrolü dengeler

-Kemik sağlığını iyileştirir

-Beyin sağlığını destekler

-Sindirim sistemini düzenler

-Doğal tatlandırıcıdır

-Cildi iyileştirir

-Kilo vermede yardımcıdır

İHA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...