Hükümetten 841 bin kadına müjde

- Güncelleme:
Hükümetten 841 bin kadına müjde

Ekonomi Haberleri

Daha çok kadının istihdam edilebilmesi maksadıyla 'esnek çalışma' sistemi için yeni bir çalışma başlatıldı. Böylece sosyal güvencesi olmayan 841 bin kadın 30 gün üzerinden sigortalı olup emekliliğe hak kazanabilecek

Hükümet, kadın istihdamını artırmak için başlattığı çalışma ile, sigorta şemsiyesi altında olmayan 841 bin kadına müjde vermeye hazırlanıyor. Bu hazırlık, önceki gün gerçekleştirilen Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda masaya yatırıldı. EKK toplantısında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve hazırlanan projelere ilişkin bilgi verirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan proje ve tavsiyelere ilişkin teknik çalışmalar da incelendi. Bu projelerin sonuçlandırılması için de bakanlıklar arasında koordinasyon kurulması ve çalışmaların hızlandırılması da karara bağlandı. Bu çerçevede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadın istihdamının artırılması amacıyla "esnek çalışma" sistemine geçilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda gündeme gelen projeye göre, ev temizliğinde çalışan ve engelli çocuğu olduğu için çalışamayan yaklaşık 841 bin kadın, sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınacak. Primler daha az gün üzerinden yatırılsa da kadınlar, 30 gün üzerinden sigortalı sayılacaklar. Böylece kısa süreli sigorta üzerinden prim gün sayılarını dolduran kadınlar emekliliğe hak kazanacak. Bu çalışma ile ev hizmetlerinde çalışan ancak sigortalılık kapsamı dışında kalan yaklaşık 450 bin çalışan kadın, sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınacak. Özürlüye bakan kadın 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu uyarınca bakıma muhtaç özürlü akrabasının ikametgâhında evde bakım hizmeti verenler de daha az gün üzerinden prim ödemek suretiyle sigorta kapsamına dahil edilecek. Bu çalışma ile evde bakım hizmeti gören ancak sigortalılık kapsamı dışında kalan yaklaşık 391 bin kadının sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...