Hükümetin 2. zam teklifine Memur-Sen'den ilk tepki: Ciddi teklif istiyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği ikinci zam teklifi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Kamu işverenin ilk teklife oranla 2 puan artan ikinci teklifine Memur-Sen'den ilk tepki geldi.

Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmelerinde kamu işvereni ikinci zam teklifini yaptı. İlk zam teklifinden farklı olarak "2024'te ilk altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay yüzde 10 zam" teklifini yapan kamu işverenine, toplu sözleşme masasında memuru temsil eden Memur-Sen'den ilk tepki geldi.

TEKLİF GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Kira yardımları, refah payı başta olmak üzere masada konuşulmayan daha birçok konunun olduğunu belirten Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "gözden geçirilsin" mesajı verdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı:

TEKLİF ANLAŞILMADIĞIMIZI GÖSTERİYOR

"Bugün ikinci teklif yapıldı. Toplu sözleşme müzakelerinin başladığı 17. gündeyiz. Gelen teklife baktığımızda bir önceki tekliften iki puan yukarı çıkılması, memurların anlaşılmadığını gösteriyor. Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini yüzde 33 olarak ortada dururken, tekliflerin yüzde 25'li rakamlarda geziyor olması hakikaten anlaşılabilir değil.

ZAMAN DARALIYOR

Bu masanın çözüm masası olduğuna her zaman inandık. İkinci teklifinde tek iyimser taraf, sosyal hakların dile getirilmesidir. Hizmet kollarında daha birkaç konuyu görüşebildik. Masanın hiç kesintisiz işlemesine ihtiyaç var. Zaman daralıyor. Bu teklifleri ciddi rakamlar olacak şekilde yeniden getirilmeli.

REFAH VE KİRA YARDIMI HENÜZ MASAYA GELMEDİ

Refah payı görmezden gelinmemeli. 1650 TL talebi konuşulmadı. Kira yardımı konuşulmadı. Emeklilerin durumunun düzeltilmesine ilişkin bir açıklama yok.Tekliflerin gözden geçirilmesini, doğru düzgün ciddi teklifle gelinmesini istiyoruz. Refah payının olmadığı, rakamların yüzde 23'ten 25'e çıkarıldığı masada çokta konuşulacak bir şey yok. Ama bunun için masayı sonuna kadar işleteceğiz. Sorunların çözülmesini istiyoruz. Kamu işvereninin bu konuda yeniden değerlendirme yapmaya davet ediyoruz."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...