Hükümet seçim sözünü tuttu

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Hükümet seçim sözünü tuttu

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Hükümetin, 1 Kasım seçimlerinden sonra açıkladığı 90 günlük eylem planında süre dün doldu.

Eylem Planı'nda yer alan 44 vaatten biri hariç diğerleri tamamlandı.
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başkanlığında yürütülen reform eylem planı için hazırlanan torba tasarı Bakanlar Kurulu'na sunuldu.
 Tasarının Meclis'e sunulması ile birlikte vaatlerin yüzde 100'ü tamamlanmış olacak.
 Eylem Planı'nda yer alan 44 vaatten 7'si torba yasa ile yaşama geçiriliyor. Tasarıda, yoksul ailelere internet erişimi, kentsel dönüşüm kapsamına giren izinsiz yapılara su, elektrik bağlanması, sosyal destek alanlarının istihdamı halinde işveren sigorta priminin karşılanması, gençlerin prim borcunun iyileştirilmesi başlıkları yer alıyor.
 Başbakan Yardımcısı Elvan, siyasi partiler, seçim, YÖK, avukatlık kanunlarında çok sayıda antidemokratik hükümler bulunduğunu belirterek, bunları da baştan aşağı ele alacaklarını söyledi. Bunlar dışındaki bazı düzenlemelerde yer alan antidemokratik hükümlerin kaldırılmasına yönelik çalışmayı da paket olarak Meclis'e göndereceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...