AK Parti takvim hazırlıyor... Kurnazlığa dur diyecek!

- Güncelleme:
AK Parti takvim hazırlıyor... Kurnazlığa dur diyecek!

Ekonomi Haberleri

AK Parti, muhalefetin ‘Biz önerdik, onlar yapıyor’ sözlerine meydan vermemek için özellikle vatandaşı doğrudan ilgilendiren müjdeleri bekletmeden açıklayacak.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

AK Parti ve hükûmet vatandaşa doğrudan dokunacak yeni projelerin hazırlığını yürütürken, özellikle 6’lı masanın seçim beyannamesinden önce bu vaatlerin kamuoyuna duyurulması kararı alındı. Özellikle vatandaşı doğrudan ilgilendiren müjdeler hakkında beklemeden açıklama yapılacak. 

Son dönemde atılan adımlar konusunda muhalefet her seferinde ‘Biz önerdik, onlar yaptı’ algısı oluşturmaya çalıştı. AK Parti, bazı projelerle ilgili daha önce ‘Biz önerdik onlar yapıyor’ diyen muhalefete meydan vermeyecek şekilde bu defa seçim vaatlerinin hızlandırılmış bir takvimle açıklanması için hazırlık yapıyor. AK Parti’nin bu hafta yapılan Grup Yönetim Kurulu toplantısında da bu konu gündeme geldi. Toplantıda “Enerji, imar veya başka bir konuda adım atılacaksa, hükûmet bu konuda daha fazla beklememeli. Aksi hâlde muhalefet dillendirmeye başladıktan sonra, gündeme getirildiğinde kamuoyunda sanki onlar önermiş de bu yüzden yapılmış gibi bir algı oluşuyor. Vatandaşı ilgilendiren, doğrudan vatandaşa dokunacak projeler için beklemeye gerek yok. Ne varsa hemen açıklanması gerekiyor” görüşü dile getirildi.   

BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇİYOR  

AK Parti’nin seçim beyannamesinin açıklanmasına kadar ise belli aralıklarla yeni projeler tanıtılacak. Bu doğrultuda ilk etapta, millî elektrikli treninin raylara çıkarılması, ardından savunma sanayii alanında, askerî personel kıyafetlerinde, araçların zırhlanmasında ve aşınmaya dayalı mekanik parçaların üretiminde kullanılan bor karbür üretim tesislerinin açılışının yapılması planlanıyor. Yine 2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz doğalgazının devreye alınmasıyla ilgili büyük bir tören hazırlığı yapılıyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...