Howard kurtardıkça Amerikalılar harcadı

Howard kurtardıkça Amerikalılar harcadı

Ekonomi Haberleri

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya'ya giden futbolseverler, turnuva süresince Visa kartlarıyla 380 milyon dolarlık harcama yaptı.

ABD milli takım kalecisi Tim Howard'ın Belçika maçında yaptığı 16 kurtarışla tarihe geçtiği FIFA 2014 Dünya Kupası'nda, Visa kartlarıyla en fazla harcamayı da Amerikalılar yaptı. Brezilya'ya giden Amerikalı futbolseverler Visa kartlarıyla toplamda yaklaşık 95 milyon dolar harcama yaparken, onları 32 milyon dolar ile İngilizler ve 25 milyon dolar ile Fransızlar takip etti. Teknoloji ve ödeme sistemleri şirketi Visa'dan yapılan açıklamaya göre, FIFA 2014 Dünya Kupası süreci boyunca Brezilya'ya giden futbolseverlerin Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 143 artarak, toplamda 380 milyon dolara ulaştı. Taraftarlar organizasyon süresince en fazla harcamayı Sao Paulo'da yaptı. Şehirdeki toplam harcama, geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 77'lik artışla 59 milyon doları buldu. Dünya Kupası'nı yerinde izleme fırsatı bulan taraftarlar en fazla harcamayı ise konaklamaya yaptı. Konaklama harcamaları 55 milyon doları bulurken, ziyaretçilerin perakende harcamaları ise 47.6 milyon dolar ile ikinci sıraya yerleşti. Kupa sırasında yabancıların restoran giderleri ise 39.5 milyon ile üçüncü sırada yer aldı. Geçen yılın aynı döneminde Brezilya'ya gelen yabancıların Visa kartları ile yaptığı harcamalarla kıyaslandığında ise en fazla artış Ruslar tarafından gerçekleştirildi. 2013 yılının aynı döneminde sadece 700 bin dolarlık harcama yapan Ruslar, FIFA 2014 Dünya Kupası sırasında Brezilya'da bunun 7 katına çıkarak, yaklaşık 5 milyon 800 bin dolar harcadı. Kupanın galibi Almanlar'ın harcamalarında ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 131'lik bir artışla toplam 14 milyon dolar harcama yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...