Hoşdere'de 75 bininci otobüs banttan indi

Hoşdere'de 75 bininci otobüs banttan indi

Ekonomi Haberleri

Schick, “Türkiye'deki gidişat bizi etkilemedi, hedeflerimiz tutuyor. Türkiye'de kalmaya ve yatırımlara devam edeceğiz” dedi

Türkiye'de 1995 yılında kurulan, 2005 yılında ikinci yatırım aşaması tamamlanan ve 2010 yılında yeniden yapılandırılan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası 20. yılını kutluyor. Bu kapsamda Hoşdere fabrikasından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Daimler AG Otobüs Grubu Başkanı Hartmut Schick, ağustos ayında Türkiye'de göreve başlayan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretim Direktörü Dr. Martin Walz ve şirket yöneticileri katıldı. Hartmut Schick, “Ekonomideki gidişat bizi etkilemedi, hedeflerimiz tutuyor. Planladığımız her şeye, planladığımız şekilde devam ediyoruz. Döviz kurundaki değişiklilkleri tabii ki yakından takip ediyoruz ama şimdiye kadar ki hiçbir yatırım planımızı etkilemedi. Türkiye'de kalmaya ve yatırımlara devam edeceğiz” dedi. Hoşdere'nin, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olduğunu belirten Schick, şöyle devam etti: “Burada üretilen araçların yüzde 80'inden fazlası Avrupa ve Orta Doğu bölgelerine ihraç ediliyor. Burada üretilen modellerimiz, en yüksek satış adetlerine ulaşan modeller.” Dr. Martin Walz de, Mercedes-Benz Türk tarafından üretilen 75 bininci otobüsün banttan indiğini belirtti. Walz, “Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan Hoşdere, Türkiye otomotiv sanayisinin gelişmesine öncülük etmiş ve birçok ilke imza atmıştır. İnanıyorum ki gelecekte de Hoşdere'nin önemi artarak, Daimler dünyasının sembollerinden biri olmaya devam edecektir” dedi.
3 BİN 300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Hoşdere Otobüs Fabrikası, 3.300 kişiye istihdam sağlıyor. İlk üretime başladığında Hoşdere'de görev yapan 533 çalışandan 300'ü, hâlâ aynı merkezde faal olarak çalışmaya devam ediyor. Fabrikada, şehirlerarası otobüsler Travego, Tourismo, Intouro, Setra UL Business'in yanı sıra, şehiriçi otobüsler Conecto Solo, Conecto Körüklü üretimi yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...