Hiçbir firma batmayacak!

Düzenleyen:
Hiçbir firma batmayacak!

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yeni ekonomik tedbirler paketi ile üretimin garanti altına alınmasının amaçlandığını söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Bazı gazetecilerle sohbetinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçen hafta açıklanan ekonomik tedbirler paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canikli, şöyle konuştu: Açıkladığımız paketin amacı reel sektörün ihtiyaçlarını karşılamak. Finansal sıkıntı sebebiyle istihdamda ve ticarette azalma meydana gelmeyecek tedbirleri aldık. Amacımız büyümenin devam etmesi. Önceliğimiz üretimi garanti altına almak. Finansman sıkıntısı sebebiyle çıkan problemleri ortadan kaldırmak için hazırladığımız bu paket 600 bin kişilik istihdam öngörüyor. Bunun 500 bini özel sektör aracılığıyla 100 bini de toplum yararına çalışma sistemi kapsamı çalıştırılacak. Devlet, işe alınacak kişilerin ücretini belli sürelerle karşılayacak. Bunu işsizlik fonunun gelirlerinden karşılıyoruz. Kredi garanti fonunun kaynakları arttığı için 250 milyar liralık katkı bir kerelik olmayacak. Belirli aralıklarla, bu kredi desteğini sürdüreceğiz. Bu sistem işlediği sürece de hiçbir firmanın batması, finansal nedenlerle iflasın eşiğine gelmesi söz konusu olmayacak. Bu paketin olumlu etkilerini bugün değil, ama çok yakın zamanda göreceğiz.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...