Hibe geldi bin tekne emekliye ayrıldı

Hibe geldi bin tekne emekliye ayrıldı

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca denizlerde su ürünleri varlığını korumak amacıyla başlatılan “balıkçı teknelerini azaltma programı” sonuç verdi.

Hurda teşviğinden yararlanan bin 11 tekneden 961'i, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde ayrıştırma işlemine tabi tutuldu. İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, “2013 ve 2014 yıllarında, 10 metre ve üzerinde olan tekneleri hedef aldık. Toplam 138 milyon liralık hibe desteği verildi ve bu tekneler imha edildi” diye konuştu. Güldal, söz konusu tekneler içerisinde seyahat edebilir, sefer yapma kabiliyetine sahip 50 teknenin ise Bakanlıklara bağlı il müdürlükleri ile araştırma kuruluşları ve üniversitelere hibe edildiğini kaydetti. Kaçak avcılıkla da güçlü şekilde mücadele ettiklerini vurgulayan Gürdal, “Tavsiyemiz, bu işten vazgeçmeleri ve milli ekonomiye zarar vermemeleri” dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...