Her yıl 5 milyar doları çöp yakarak kazanırız

Her yıl 5 milyar doları çöp yakarak kazanırız

EKONOMİ Haberleri

Atıktan enerji üreten Mimsan Grup’un CEO’su Hacı Ahmet İlhan, Türkiye’de bütün atıkların ekonomiye kazandırılması hâlinde, cari açığa her yıl 5 milyar dolarlık merhem sürülebileceğini söyledi.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Hacı Ahmet İlhan “Ülkemizin stresli günlerden geçtiği hepimizin malumu. Stresin temel sebebi, cari açığımızın bulunması. Enerjide dışa bağımlılık, bu açığın sebebi. Üreten Türkiye için ise enerji lazım. Bunun da yerli olması gerekiyor. Şu anda atıkları değerlendiren enerji santrallerini üretecek noktadayız. Yerli teknoloji firması olarak, ekonomik kurtuluş savaşında görev almaya hazırız” diye konuştu.
Anız, ay çiçeği sapı, mısır sapı, mısır koçanı, buğday sapı, pamuk sapı, sera atıkları gibi pek çok atığın yakılarak enerjiye dönüştüğünü ifade eden İlhan, şöyle devam etti: Çorum ve Düzce’de iki santral kurduk. Ay çiçeği sapları, elektriğe dönüşüyor. Bu teknoloji denendi, test edildi, başarı sağlandı. Kendilerini 3-5 yıl arasında amorti ediyor. Enerjisini üreten ülkeye, hiçbir ülke operasyon çekemez. Bu sebeple böyle tarz yatırımları süratle hayata geçirmeliyiz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...