'Her memur Doğu görevine gitmeyecek'

- Güncelleme:
'Her memur Doğu görevine gitmeyecek'

Ekonomi Haberleri

Bakan Çelik, Doğu görevine gidecek meslek gruplarının mühendis, doktor, hemşire, polis, öğretmen gibi 5-10 başlıkta toplanacağını söyledi

nbsp;Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur rotasyonu taslağının 'sürgün' olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, "Sürgün değil, hizmeti tıkayan, yoran, seri karar almayı engelleyen uygulamaları ayıklama" dedi. Hürriyet'e açıklamasında, düzenlemeyi taraflarla anlaşarak yapacaklarını söyleyen Bakan Çelik, "Bunun bütün memurlara dönük olarak algılanması da doğru değil. İhtiyaç duyulan alanlarda olacak. Tapudaki bir memuru alıp il il dolaştırmanın ne kamu ne de çalışan açısından getirisi yok. Meslek grubu olarak mühendis, doktor, hemşire, polis ve öğretmen gibi 5-10 başlıkta çalışanlardır" dedi. Milli eğitim, içişleri ve gümrük başta olmak üzere bazı kurumlarda uygulanan sistemi genel bir kritere dönüştürmeye çalıştıklarını, gönüllülük esasına dayanmasını istedikleri bu modelin sadece yeni işe başlayanları kapsayabileceğini açıkladığı açıklamasında, "Ayın 12'sinde sabah işçi konfederasyonlarıyla taşeron sistemini, öğleden sonra da memur konfederasyonlarıyla personel sistemindeki değişiklikleri konuşacağız. Çok farklı personel sistemi uygulamalarımız var. Mesela, sözleşmeli çakılı kadro uygulaması. Ama bu sistemin yürümediğini gördük. Çünkü insanların ihtiyaçları var. Bir yerde 10-20 yıl çakılı çalışmaları mümkün olabilir mi? Bakıyorsunuz, vatandaş işe ilk atanırken bu sistemden memnun ama işe girdikten sonra yürümüyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...