Her 3 şirketten birini Suriyeliler kurdu

Her  3 şirketten birini Suriyeliler  kurdu

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de sayıları 2 milyona yaklaşan Suriyeliler, çalışma hayatında da etkilerini artırıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), haziran ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Kurulan şirket sayısı haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 artarak 5 bin 817'ye ulaşırken; kapanan şirket sayısı yüzde 11.5 azalarak 852'ye geriledi. Ocak-haziran döneminde ise kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 35 bin 90'a yükseldi. Geçen ay faaliyete başlayan iş yerlerinin yüzde 79'u limited şirketlerden oluştu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 38'i İstanbul, yüzde 13'ü Ankara, yüzde 6'sı İzmir'de kuruldu. Haziranda tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti. Haziranda piyasaya giren şirketlerin bin 507'si toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 986'sı inşaat, 817'si imalat sektöründe yer aldı.
Ülkelerindeki karışıklık sebebiyle Türkiye'ye sığınan ve sayıları 2 milyona yaklaşan Suriyeliler, TOBB'un açıkladığı istatistiklere de yansıdı. Geçen ay kurulan 445 yabancı ortak sermayeli şirketin 141'i Suriye, 27'si Alman, 25'i Irak ortaklı oldu. Kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı ocak-haziran döneminde ise 2 bin 395 olarak gerçekleşti. Bu şirketlerin 750'si Suriye, 184'ü Alman ve 142'si İran ortaklı olarak faaliyete başladı. Böylece 6 ayda her 3 şirketten 1'i, Suriyeliler tarafından kuruldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...