Hem iç piyasanın hem ihracatın gözdesi: Avrupa'da hamsiye doyacak.. En çok satılan ülke belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hem iç piyasanın hem ihracatın gözdesi: Avrupa'da hamsiye doyacak.. En çok satılan ülke belli oldu

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Marmara Denizi ve Batı Karadeniz'de bol miktarda avlanan hamsinin bu yıl 13 ülkeye ihracatı yapıldı. En çok hamsi satılan ülke ise Fransa oldu.

1 Eylül'de denizlerdeki av yasağının sona ermesinin ardından balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek deniz açıldı. Bu yıl denizlerdeki hamsi bolluğu dikkat çekiyor.

13 ÜLKEYE İHRACAT YAPILDI

İç piyasada bol bol tüketilen ve Marmara Denizi ile Batı Karadeniz arasında bol miktarda avlanan hamsinin, 40 günlük sürede 13 ülkeye ihracatı yapıldı. Yapılan ihracat sonrasında toplam 1 milyon 841 bin 728 dolar döviz elde edildi.

Türkiye'den en fazla hamsi ihracatı yapılan ülke 590 bin 381 dolarla Fransa olurken, 2'inci sırayı 586 bin 612 dolar ile Belçika izledi. Birleşik Krallık ise 248 bin 965 dolar ile 3'üncü sırada yer aldı.

Hem iç piyasanın hem ihracatın gözdesi: Avrupa'da hamsiye doyacak.. En çok satılan ülke belli oldu

İHRACAT RAKAMLARI ARTACAK

Bu sezon, Fransa, Belçika, Birleşik Krallık, İspanya, Ukrayna, Birleşik Devletler, Yunanistan, KKTC, Romanya, Kanada, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere toplam 13 ülkeye hamsi ihracatı yapılırken özellikle havaların soğumasıyla birlikte artması beklenen hamsi avıyla birlikte ihracat rakamlarının artacağı belirtildi.

Geçen sezon aynı dönemde 18 ülke arasında yer alan İtalya, Kenya, Gürcistan, İsviçre, İsveç'e hamsi ihracatı gerçekleşirken, yeni sezonda ise bu ülkelere henüz hamsi ihracatı gerçekleşmedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...