Hedef 2023'te 14 milyon hektar araziyi toplulaştırmak

Hedef 2023'te 14 milyon hektar araziyi toplulaştırmak

Ekonomi Haberleri

Eker, bu parçalanmanın işletme ölçeğini küçültüp ekonomik bir tarımsal üretimi engellediğini, arazinin de tarım dışı kalmasına sebep olduğunu kaydetti.

Miras Kanunu'ndan dolayı yıllar içinde parçalanmış ve küçük parsellere bölünmüş arazilerin çokluğuna dikkat çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu parçalanmanın işletme ölçeğini küçültüp ekonomik bir tarımsal üretimi engellediğini, arazinin de tarım dışı kalmasına sebep olduğunu kaydetti. Bölünmeleri önlemeye yönelik düzenlemeler yapıldığını ifade eden Bakan Eker, yasal düzenlemeye gidildiğini vurguladı. 1961 yılından 2003 yılına kadar 450 bin hektar alanda arazi toplulaşması yapılmasına karşın 2003-2013 dönemini kapsayan 11 yıllık sürede 4 milyon hektar alanda arazi toplulaşması çalışmasının tamamlandığını açıklayan Bakan Eker, halen 2 milyon hektar alanda çalışmaların devam ettiğini, hedeflerinin 2023 yılında 14 milyon hektar alanda nbsp; toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması olduğunu söyledi.
Şükran KABAN / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...