Havaalanı Mahallesi 'dönüşüm'le uçacak

Havaalanı Mahallesi 'dönüşüm'le uçacak

Ekonomi Haberleri

Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün ikinci etabında yer alan 970 konut ve 23 dükkan satışa çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, emlak konut GYO, esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat işbirliğiyle hayata geçirilen Esenler Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin 2. etabındaki 970 konut ve 23 ticari alan satışa çıktı. 'Esenler Emlak Konutları' adlı projede yer alan 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerindeki konutların fiyatı 281 bin liradan başlıyor.Projede, 1+1 tipi konutların büyüklükleri 62 ile 73 metrekare arasında, 2+1 tipi konutların büyüklükleri 105 ile 123 metrekare arasında, 3+1 tipi konutların büyüklükleri ise 135 ile 172 metrekare arasında değişiyor. 4+1 tipi konutların brüt alanı ise 193 metrekare olacak.
18 ayda tamamlanacak
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2. etap satışların başlaması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projeyi 18 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Projedeki hak sahiplerine verilecek 1403 konutun 500 milyon lira yatırımla inşa edileceğini belirten Kurum, şöyle konuştu:
"Havaalanı Mahallesi'nde 71 bin 821 metrekarelik alan kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendi. Proje çerçevesinde hak sahiplerine 1403 daire ve 32 dükkan tahsis edilecek. 970 konut ve 23 ticari alan ise satışa sunuldu. 10 bin lira peşinden tutun, sıfır faize kadar birkaç alternatifimiz var. Metrekaresi 4 bin 200 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyoruz. Çok düşük faizli kredi seçeneklerine kadar birçok ödeme olanağı var."Kurum, Emlak Konut GYO'nun yıllar içinde kazandığı birikim ve teknik altyapısının avantajlarını İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde de kullanacağını söyledi. Emlak Konut GYO olarak, bu projeyi hayata geçirmekten dolayı gururlu olduklarını ifade eden Kurum, ileriki dönemlerde de kentsel dönüşüm projelerinde aktif rol üstleneceklerini dile getirdi.


Yüzde 80'i bedelsiz


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşümün bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, "Kentsel dönüşüm bir hayat kurtarma operasyonudur" dedi. Göksu, şöyle konuştu:
"Bu projeyle Esenler'de büyük dönüşüm başlayacak. Kentsel dönüşüm dediğimizde aklımıza genelde deprem geliyor. İlçemizde 159 bin bağımsız bölüm var, bunların içinden 100 bin konutu acilen dönüştürmemiz gerekiyor. Bu konuda halen yüzde 10'lardayız. Kamu eliyle dönüşümde 7 bin konuttayız."Dönüşüm kapsamında hak sahibi olanlara yine dönüştürülen yerde ev verdiklerini kaydeden Göksu, şunları söyledi:"İnsanlar yine eski evlerinin olduğu yerde oturacak. Bu proje, 'kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm müdür' sorusuna en güzel cevap. 1403 konutu hak sahiplerine vereceğiz. 970 konutun ise satışını yapıyoruz. Konutların yüzde 80'ini bilabedel veriyoruz. Dönüşüm öncesinde 100 metrekare dairesi varsa, 80 metrekaresini bedava alıyor. Biz inşaat maliyeti ne kadarsa onu alıyoruz, hiçbir kâr amacı gütmüyoruz."Milliyet


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...