Hastalığa mobil takip herkesin hizmetinde

Hastalığa mobil takip herkesin hizmetinde
Ekonomi Haberleri

Diyabet, tansiyon, astım gibi hastalıkları, içerisindeki SIM kart sayesinde takip eden SağlıkMetre, yaptığı ölçümleri bir tuşa basarak doktora gönderiyor.

Turkcell'in 2012 yılında geliştirdiği ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile denemelerine başlanan SağlıkMetre çözümünün klinik başarısı ispatlandı. Uzaktan sağlık takip yönetiminde kullanılan Turkcell SağlıkMetre, 100 diyabet hastası için kullanıldı. Takip edilen hastalardaki başarı, yüzde 41 olarak gerçekleşti. Turkcell SağlıkMetre cihazı; diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH hastalıklarını en son teknoloji ve maksimum kullanım kolaylığı ile takip edebilmeyi sağlıyor. Tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen SağlıkMetre, içerisindeki SIM kart sayesinde, her yaştan kronik hastanın zamandan ve mekândan bağımsız olarak yaptığı ölçümleri tek bir tuşa basarak doktoruna otomatik olarak iletmesine imkân tanıyor, gerektiğinde hastaya ölçüm yapmasını hatırlatıyor. Bu sayede hasta için takip defteri tutmak, bu defteri her muayenede doktoruna götürmek ya da ölçüm yapmayı unutmak gibi problemler ortadan kalkıyor. Hekimler ise hastalarından gelen ölçüm değerlerini internet tabanlı izleyerek, tedavi programlarını proaktif bir şekilde değiştirebiliyor. SağlıkMetre cihazı, bundan böyle dileyen bütün kronik hastaların hizmetinde olacak. SağlıkMetre'ye, 1 yıllık data paketi dahil olmak üzere ayda 49 TL ödeyerek sahip olmak mümkün. Cihazı edinen hastalara aynı zamanda 24 saat ücretsiz medikal destek merkezi hizmeti veriliyor.
Enes DEMİRAY

SÜREYYA CİLİV: nbsp;SGK'nın yükü azalacak
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell SağlıkMetre'nin milyonlarca kronik hastanın hayatına dokunacak bir inovasyon olduğunu vurguladı. SağlıkMetre'yi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ciliv, "SağlıkMetre, hastaların hayat kalitesine olumlu etkisi, sosyal güvenlik sistemindeki yükü azaltma potansiyeli, bakım ve diğer operasyonel maliyetlerin düşürülmesi açısından ciddi katkılar sunacak" dedi. SağlıkMetre projesinin koordinatörü Prof. Dr. İlhan Satman da, "SağlıkMetre'yi kullanarak gerçekleştirdiğimiz çalışmanın olumlu etkileri görüldü. Bu proje, alanında ilk olma özelliğine sahip" diye konuştu. İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu ise, bu teknolojinin takip işini kolaylaştıracağını, tedavinin daha başarılı sağlanacağını söyledi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...