Halveti’nin ziyaretgâhına müze evi

Düzenleyen:
Halveti’nin ziyaretgâhına müze evi

Ekonomi Haberleri

Türk İş Birliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı (TİKA), Halvetiliğin kurucusu ve Anadolu’nun Müslümanlaşmasında önemli bir yeri olan Pir Ömer Halveti’ye vefa projesi başlattı.

Damla Peker BAKÜ
Türk İş Birliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı (TİKA), Halvetiliğin kurucusu ve Anadolu’nun Müslümanlaşmasında önemli bir yeri olan Pir Ömer Halveti’ye vefa projesi başlattı. TİKA, 14’üncü yüzyılda Azerbaycan Şamahı’da yaşamış ve öğretisi bütün dünyaya yayılmış olan Halveti’nin ziyaretgâhını müzeye çevirmek için kolları sıvadı. Çalışmaların bu yıl başlayacağnını dile getiren TİKA Azerbaycan Koordinatörü Adem Urfa “Öncesinde de bir arkeoloji çalışması yapılacak. Tarihî konuları uzman hocalarımız ile değerlendiriyoruz. Değerlendirme sonucunda proje hazırlanıp Azerbaycan makamlarına sunulacak. ‘Geleneğimize uygundur’ dendiğinde çalışmaya başlayacağız. 2018 senesinde tamamlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...