Halkın yüzde 98’i YHT’yi sevdi

Halkın yüzde 98’i YHT’yi sevdi

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan; bugüne kadar 52 milyonu aşkın yolcuyu ağırlayan YHT’lerde memnuniyet oranının yüzde 98 olduğunu açıkladı.

Yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında toplam 1.213 kilometrelik ağda, günde 22 bin ila 25 bin yolcuya hizmet verdiklerini belirten Bakan Turhan; Ankara-İstanbul hattında ulaşım süresini kısaltacak Doğançay ripajında ilk aşamanın gelecek yıl sonunda hizmete gireceğini, tünelin tüm aşamaları tamamlandığında iki kent arasındaki seyahat süresinin dört saate düşeceğini bildirdi. YHT işletmeciliğiyle başlatılan kombine taşımacılık sayesinde 13 şehir ve Türkiye nüfusunun yüzde 42’sinin konforlu ve hızlı ulaşımdan faydalandığını söyleyen Bakan Turhan; hizmetlerin 19 YHT setiyle gerçekleştirildiğini, Siemens’e sipariş edilen 12 tren setinden de ilkinin teslimatının yapıldığını ve gelecek sene hizmet vermeye başlayacağını hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...