Halk pahalı et yemeyecek

Kırmızı et fiyatlarındaki artışa karşı bakanlık, kırmızı et üretimini 4 yılda 2 kat artırarak 1,5 milyon tona çıkarmayı planlıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et piyasasında meydana gelen fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek için kırmızı et üretiminde 4 yılda 2 kat artış sağlayarak hem halkın beslenmesine hem de ülke hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamayı planlıyor. 2013 yılında 930 bin tona ulaşması öngörülen kırmızı et üretiminin 2017 yılında 1,5 milyon tona çıkarılacak. Bakanlık yetkilileri kırmızı et üretim miktarını arttırarak et fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçmek istediklerini belirtti. Yetkilileri bu amaçla, besi hayvancılığı, et ırk sığır yetiştiriciliği ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için düşük faizli kredilere devam edeceklerini söylediler. Damla Peker ANKARA