Haliçport ihalesi başladı

- Güncelleme:
Haliçport ihalesi başladı

Ekonomi Haberleri

Haliçport ihalesine üç teklif geldi, ihale komisyonu teklifleri inceleyip tekrar çağracak.

İstanbul'un kökü Osmanlı dönemine dayanan Haliç Tersanesi'nin yeni projesinde bugün teklifler alınacak. Projede yat limanı, 2 otel ve bin kişilik cami de bulunuyor. Bir dönem dünyanın en büyük tersanesi olan Haliç Tersanesi'nin yeni projesi için ihaleye çıkılıyor. Projede yat limanı 5 yıldızlı 2 otel, bin kişlik cami, restoranlar, maüazalar, sinema ve kültür merkezi bulunuyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı projeyi 4 yılı yapım süresi olmak üzere 49 yıllığına ihale edecek. Haliç Tersanesi'nin kökeni Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar dayanıyor. Tersane uzun dönemler Osmanlı Donanması'nın gemilerinin yapılmasında kullanıldı. Fatih Sultan Mehmet'in 1455 yılında kurduğu Tersani-i Amire, aradan geçen 558 yılın ardından Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi kapsamında ihale edilcek.


İŞTE TEKLİF VERENLER
İhaleye 3 grup katılıyor. Doğuş Holding, Cengiz-Taca-Galeri Kristal, Sembol-Ekopark-Fine Otel ihaleye teklif veren 3 grup oldu. Galataport ihalesini kazanan Doğuş Holding Haliç Tersanesi ihalesine tek başına girdi. Şu dakikalarda 3 grubun teklifleri inceleniyor.
İhale Komisyonu Başkanı Yalçın Eyigün, "İhale için toplam üç teklif geldi. Yapılacak incelemelerin ardından 45 yıllık kira teklifleri üzerinden açık artırma yapılacak" dedi.
İhaleye teklif veren firmaların belge kontrollerinin ardından teknik şartname uygunlukları incelenecek; ardından, ihale komisyonunun belirleyeceği bir tarihte yeterli bulunan firmalar bugün teslim ettikleri teklif mektuplarının açılması için yeniden davet edilecek. En yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma Bakanı'nın onayına sunulacak.


49 YIL ÖZEL SEKTÖR TARAFINDAN İŞLETİLECEK
Proje; 250 dönümlük alanda 70'er yat bağlama kapasiteli iki yat limanı, 400'er oda kapasiteli iki adet 5 yıldızlı otel, 1,000 kişilik cami, AVM ve otoparkın inşa edilmesi ve bu yapıların dört yılı yapım süresi olmak üzere 49 yıllığına özel sektör tarafından işletilmesini kapsıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...