Hal yasası kısa sürede tamam! Komisyonculuk bitecek

Düzenleyen:
Hal yasası kısa sürede tamam! Komisyonculuk bitecek

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “Fiyatlardaki manipülasyonu azaltacak Hal Yasası ile; tarladan çatala kadar çok güçlü bir ekosistem oluşturacağız. Ürün kalitesi, maliyeti, zamanında ulaşım ve israfın önlenmesi noktasında bu kanun ciddi çözüm olacak” dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sebze ve meyve fiyatlarındaki manipülasyonu ve suni süreçleri azaltacak Hal Yasası’nın çok yakın süreçte TBMM’ye geleceğini bildirerek “İnşallah artık komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak ve yeni haller, yeni satış alanları, üretici ve üretici örgütlerinin satış imkânlarının artırılması sağlanacak. Soğuk hava depolarıyla lojistikteki kayıpların da önüne geçilecek. Bu ekosistemin kurulması, gıda ürünlerine çok daha makul fiyatlarla erişilmesi açısından önemli” dedi. ‘Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi’nin açılışındaki konuşan Bakan Albayrak, şu mesajları verdi:

DÜNYADA İLK OLACAK

Tarladan çatala kadar çok güçlü bir sistem, çok profesyonel ve yetkin bir alt yapı oluşturarak; ürün kalitesi, maliyeti, zamanlaması, israfı noktasında çok kritik çözüm getiriyoruz. Bu kanuni düzenlemenin yanında, belki de dünyada örneği olmayacak bir modeli çalışıyoruz. Sadece tarımda değil tüm alanlarda sağlanacak güçlü koordinasyonla, üretici fiyatlarındaki artışa neden olan süreçlere karşı aksiyon adımları güçlü bir şekilde atılacak. Türkiye’nin ekonomisinde; makroekonomik göstergeleri, para birimiyle birlikte, çok daha güçlü ve pozitif ayrışacağı bir sürecin öncesindeyiz. Spekülatif saldırıları çok büyük bir başarı ile, beklenenin çok altında bir hasarla atlatıyoruz. Süreçleri doğru teşhis eden, ayakları yere sağlam basan rasyonel bir orta vadeli program, Yeni Ekonomik Program’la birlikte Türkiye, her bir paydaşın güvenini kazanacak bir süreci başarıyla orta koydu. Yatırımcıların, küresel oyuncuların ülkemize olan güveni her geçen gün güçlenerek artmaya devam ediyor. 2019-2020 yılında bir de bakacağız ki, bu yıl yaşadıklarımız, bizi çok daha güçlü bir noktaya hazırladı.

Hal yasası kısa sürede tamam! Komisyonculuk bitecek

ENFLASYON VE FAİZ PRANGASINDAN KURTULACAĞIZ

Hükûmetin, kurdaki spekülatif hareketlerle başlayan fiyat artışları nedeniyle ateşi yükselen enflasyona karşı, finansal piyasa düzenleyicileri, STK’lar, iş dünyası ve tüketicilerle el ele başlattığı mücadele gün geçtikçe büyüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığının öncülüğünde başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na destek veren büyük işletme ve kuruluş sayısı bine dayandı. Orta ve küçük işletmelerle birlikte bu rakamın çok daha yüksek olduğu belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Önce ekim ayı rakamlarıyla birlikte, sonra kasım ve aralıkta enflasyonda aşağı yönlü trend sürecek. Bu mücadelenin meyvelerini hep beraber toplayacağız. Yapısal adımlarla da desteklemeye başladığımız bu sürecin sonunda, enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hep birlikte göreceğiz” dedi. Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı denetimlerle, Sanayi Bakanlığı KOBİ’lere desteklerle, Tarım ve Orman Bakanlığı ürün indirimleriyle, Çalışma Bakanlığı “kısa çalışma ödeneği” ile, Merkez Bankası, BDDK ve TBB ise döviz piyasası ve faiz oranlarına yönelik aldıkları tedbirlerle sürece büyük destek veriyor.

DOLAR ÇAKILIYOR

Devletin bütün kurumlarıyla aldığı tedbirlerin ardından, Brunson krizinin de çözülmesi piyasalarda olumlu karşılık buluyor. 5,87 TL’den haftaya başlayan dolar, 5,80’in altını gördü. Borsa, 100 bine doğru yöneldi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...