Haftanın son günü: Dolar fırladı, altın düşüşte!

/ Kaynak: DHA
Haftanın son günü: Dolar fırladı, altın düşüşte!

Ekonomi Haberleri  / DHA

FED'in faiz artırımıına erken başlayacağı beklentisi Dolar'ı yükseltti. Altında ise düşüş devam ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına erken başlayacağına ilişkin beklentilerin piyasalara yeniden hakim olması, dolarda kazançları, altında da kayıpları artırıyor.Dolar 2.26 lirayı aşarken, altının bir onsunun fiyatı 1,130 lira sınırındön döndü.ABD para birimi 2.2670 liraya kadar çıkarak 2.27'ye doğru yükselirken, euro da yeniden 2.80 lira sınırını aşıp 2.8090 liraya çıktı.Günün ilk açılan borsası Hong Kong'da altının onsu 1,132 dolara kadar geriledikten sonra hızlı bir toparlanmayla 1,139 dolara kadar yükseldi.

nbsp;Haftanın son günü: Dolar fırladı, altın düşüşte!
O seviye kırılırsa kan banyosu olur!
Altın fiyatlarındaki düşüş altın madeni sahiplerini düşündürmeye başladı. Patronlar altının 1000 doların altına düşmesinin sektör için kan banyosu olacağını söylüyor. Londra Borsası'na kayıtlı en büyük altın madenin patronu sektörün zorluk çektiğini ve değerli metalin fiyatının 1000 dolara inmesi halinde sektör için kan banyosu olacağını söyledi. The Telegraph haberine göre, Randgold Resources CEO'su Mark Bristow, "Sektör 1140 dolar seviyesinde güçlük çekiyor, 1000 dolarda kan banyosu olur" dedi.


Altın fiyatı dört yılın düşüğünü test ediyor.
Bristow, altın talebinin güçlü olduğunu ancak sektörün döngüsel piyasadan ders çıkaramadığını ve yıllar süren büyümenin ardından piyasaya karlı olmayan altın sürmeye devam ettiğini söyledi. Bristow, birçok şirketin iş planlarının altın fiyatını 1300 olarak baz aldığını belirtti ve altın fiyatlarında yakın zamanda iyileşme beklemediğinin altını çizdi.
Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...