Güvenlik sektöründe kadro sevinci

- Güncelleme:
Güvenlik sektöründe kadro sevinci

Ekonomi Haberleri

15 yıldır Sakarya'da güvenlik hizmetleri alanında faaliyet gösteren Ulusoy Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı ve firma ortağı Levent Ulusoy, yapılan açıklamanın branşlaşmaya yönelik atılan önemli bir adım olduğunu belirterek alınan kararı desteklediklerini söyledi.


nbsp;İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 10 bin özel güvenlikçinin kamuya alınacağına ilişkin açıklamaları ardından gözler özel güvenlik sektörüne çevrildi. 15 yıldır Sakarya'da güvenlik hizmetleri alanında faaliyet gösteren Ulusoy Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı ve firma ortağı Levent Ulusoy, yapılan açıklamanın branşlaşmaya yönelik atılan önemli bir adım olduğunu belirterek alınan kararı desteklediklerini söyledi.
Stat ve üniversitelerdeki güvenlik görevlilerinin konularında uzman olmamaları ve projelerden toplama personellerle toplumsal olaylara müdahale konusunda yetersiz kaldığına işaret eden Ulusoy, "Özel güvenlik görevlileri stat ve üniversitelerdeki görev yerlerinde yetersiz veya o konuyla ilgili uzmanlaşıp çalışan bir ekipten oluşmadığından dolayı yetersiz kalıyordu. Projelerden toplama personelle toplumsal olaylara müdahil olan özel güvenliklerin statlardaki organizasyonlarda başarılı bir görev üstlenememekteydi. Hükümetin aldığı bu karar yerinde ve önemli bir karardır. Konuyla alakalı bu konuda uzmanlaşmış, üniversitelerde statlarda özel güvenlikle ilgili koruma ekibi kurulmasını destekliyoruz. Alınan bu karar doğru bir karardır. Asıl sorun her sektörde branşlaşma sorunudur. Burada branşlaşmaya yönelik bir çalışma olmasından dolayı destekliyoruz" dedi.
Alınacak olan özel güvenlikçilerde istenilen 28 yaş sınırı ile ilgili olarak kararın yerinde olduğunu ifade eden Ulusoy, "28 yaş sınırı olması statlardaki ve eğitim kurumlarındaki 28 yaş altı kişilerin daha genç kişilere karşı daha olgun bir davranış sergileyebileceği, ılımlı ve kontrollü yaklaşmasını sağlayacağından dolayı yaş sınırını da destekliyoruz. Doğru bir tercihtir. Burada önemli olan tekrar söylüyorum branşlaşmaya yönelik bir adım atılmıştır. Sektör içinde de ihtiyaç olan branşlaşmanın buradan temin edilmesi gayet doğru" şeklinde konuştu.
Özel güvenlik sektörünün Türkiye'deki işsizliğe yönelik önemli bir istihdam sağladığını kaydeden Ulusoy şunları söyledi: "Özel Güvenlik işsizlik anlamında Türkiye'ye istihdam sağlayan önemli bir sektör. Özel güvenliğin eğitim kurumlarıyla yoğunluğu kaçınılmaz oluyor ve bununla birlikte hükümetin başlatacağı çalışmaların özel güvenliğe olan talebi artıracağını bekliyoruz. Özel güvenlik zaten istihdam açısından aranan bir meslek. Konuyla alakalı her firmanın basından gazetelerden özel güvenlik görevlisi aradığını görüyoruz. Özel güvenlik sektörü istihdama açık ve şuan sektörde açığı olan tek meslek dalıdır."

##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...