Gurria: Türkiye ekonomisi toparlanıyor

Gurria: Türkiye ekonomisi toparlanıyor

Ekonomi Haberleri

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, ABD Merkez Bankası (Fed) ile Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlamaya ilişkin endişeleri olduğunu belirtti

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, ABD Merkez Bankası (Fed) ile Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlamaya ilişkin endişeleri olduğunu belirterek, “Küresel ekonomi yavaşlıyor. Fed ve Çin'e ilişkin ise endişelerim var. Ben Çin'in iyiye gideceğini düşünüyorum ama şu anda yavaşlıyor. Bununla birlikte, Türkiye ekonomisi bu yıl için yüzde 3, gelecek yıl için ise yüzde 4 büyüme kaydedebilir. Dolayısıyla Türkiye ekonomisi toparlanıyor” dedi. Yatırımların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Gurria, şunları kaydetti: “Şu anda yatırımlar cansız. Yatırımları nasıl koruyabiliriz? Nasıl yatırımları artırabiliriz? Bu çok önemli... Aynı zamanda ticareti nasıl hareketlendirebiliriz? Bu da önemli… Küresel ticaret şu anda yüzde 3'ten daha az büyüyor. Çin'de yavaşlama mevcut. Ancak yatırımların yüzde 5-6 civarında olması lazım.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...