Güneydoğu’ya 8,3 milyarlık yatırım: Kayıp-kaçak oranı yüzde 43'e düştü

- Güncelleme:
Güneydoğu’ya 8,3 milyarlık yatırım: Kayıp-kaçak oranı yüzde 43'e düştü

Ekonomi Haberleri

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, bu yıl hizmet bölgesinde 645 projeyi kapsayan ve 8,3 milyar lirayı aşan yatırım için çalışmalarına başladı.

EKONOMİ SERVİSİ - Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, 2013’te özelleştirme kapsamında devraldıkları şirketin 6,4 milyon nüfusa sahip Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te toplam 2,2 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti verdiğini söyledi. Şirketin kayıp-kaçak elektrik kullanımıyla mücadelesine de işaret ettiği konuşmasında “2013’te yüzde 76 olan kayıp kaçak oranını yüzde 43’e kadar düşürdük. Yüzde 80’e varan abone artışı sağladık. 10 yılda 28 milyar lirası 2022 yılında olmak üzere bugünkü değerle toplam 105 milyar lira tutarında enerji kaçağı önlenerek ekonomik kaynağın korunmasına katkı sağladık” dedi.

Dağıtım şirketleri arasında en çok yatırım yapan ilk 3 şirket arasında olduklarını dile getiren Atalay geçtiğimiz 10 yılda 20 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını, bu yıl da 8,3 milyar lirayı aşan yatırım için çalışma başlattıklarını, 645 projeyle büyük bir dönüşüm için çalıştıklarını anlattı. Projelerinin uçtan uca akıllı şebeke olduğunu anlatan Mehmet Atalay, dünyanın en iyi çözümlerini şebekeye entegre edeceklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...