‘Güneş hücresi’nin de yerlisini ürettik

‘Güneş hücresi’nin de yerlisini ürettik

EKONOMİ Haberleri

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketler, her geçen gün kendilerini geliştirerek yeni ürünlere imza atıyor.

Bereket Enerji Grubu da, Türkiye’nin ilk yerli güneş enerji hücresini üretti. Bu ürün güneş ışığının taşıdığı enerjiyi, direkt elektrik enerjisine çevirme işlevini gerçekleştiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı; Denizli’deki tesislerinde güneş panelinden sonra, millî bir proje olarak yerli hücre üretimini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Saldanlı “Fabrikadaki toplam üretim kapasitesi 130 megavat. Bu da yıllık 26 milyon hücre üretimi demektir. ‘Parla’ markasıyla hem panel ve hücre hem de kurulum hizmetleriyle, entegre fabrika olarak çalışıyoruz. Millî ekonomiye katkı için yüksek teknolojiyle üretim gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...