Gündelikçiye SGK kuponu verilec ek

Gündelikçiye SGK kuponu verilec ek
Ekonomi Haberleri

Bakan Faruk Çelik, taşeron işçiler, esnek çalışma, kadın istihdamı, kadına doğum izni, ev işlerinde çalışanlara yönelik değişikliklerin olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak yeni çalışma hayatı paketiyle ilgili bilgiler veren Bakan Faruk Çelik, taşeron işçiler, esnek çalışma, kadın istihdamı, kadına doğum izni, ev işlerinde çalışanlara yönelik değişikliklerin olacağını söyledi. Bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan kupon sistemi, süreklilik arz etmeyen gündelikçi gibi işlerde çalışanları kapsayacak. Bu sisteme göre, vatandaş 10 lira olması planlanan kuponları bankadan satın alacak. Evinde çalıştırdığı gündelikçiye hem ücretini hem de bu kuponu verecek. Gündelikçi de o kuponları biriktirip SGK'ya götürecek primlerini bu şekilde ödeyecek. Bakan Çelik, sistemle ilgili çalışmanın henüz tamamlanmadığını belirtirken, "SGK bu konu üzerinde çalışıyor. Dünya örneklerini inceliyoruz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...