‘Gümrük Birliği’ne yeşil revizyon şart!

‘Gümrük Birliği’ne yeşil revizyon şart!

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye’nin güncellenmesini yıllardır talep ettiği gümrük birliğinin yeniden ele alınması adına önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Önder Çelik | İSTANBUL

Yeni nesil gümrük birliği için ‘sürdürülebilirlik’ omurgası üzerinden AB’yle yapılacak bir pazarlığın Türkiye’ye çok ciddi bir fırsat alanı oluşturacağını kaydeden Erdal Bahçıvan “Müzakere sürecini bizim lehimize çevirecek, farklı argümanları tekrar bize kaynak olarak doğrultabilecek önemli bir fırsat” dedi.

SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ
İSO’nun, 7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezinde ‘Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak’ temasıyla düzenleyeceği Sanayi Kongresi’ne ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Bahçıvan, sanayiciler olarak iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile ilgili sorumluluklarının bilincinde olduklarının altını çizdi.

‘Gümrük Birliği’ne yeşil revizyon şart!
AB’nin son bir buçuk yılda yaşananlardan sonra Türkiye’yi tedarik stratejisinde öne çıkardığını anlatan Bahçıvan, bu konuda sürdürülebilir üretimin önemini vurguladı. Bahçıvan “Kaliteli bir yeşil ekonomi olabilirsek yatırımsal ihtiyaçların doğru fonlanması adına önümüzdeki en önemli global kozu kullanmış oluruz. Gümrük birliği gibi bir model dünyanın hiçbir yerinde yok. AB de kabul ediyor artık, gümrük birliğinin yeni bir boyuta geçmesi gerekiyor. Kendimizi doğru anlatırsak ihtiyacımız olan kaliteli fonların Türkiye’ye akması için fırsat oluşturacaktır” diye konuştu. Sürdürülebilirlik alanındaki en önemli devrimin finans alanında görüleceğine işaret eden Bahçıvan “Belki birkaç sene sonra temasını sürdürülebilirlik üzerine kurmuş bankaların bile kurulduğunu görebiliriz” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...